آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شعبه‌ای از جنگ هیبریدی علیه ایران-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شعبه‌ای از جنگ هیبریدی علیه ایران

رفتارهای سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وقتی در کنار سایر اقدامات ضدایرانی این روزها قرار بگیرد، معنایی جز مشارکت این نهاد بین‌المللی در جنگ هیبریدی علیه ایران نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۲۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 18
کد خبر: ۱۵۹۶۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنج‌شنبه با تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران از تهران خواست تا به همکاری با این نهاد بین‌المللی بپردازد. خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌های حاضر در جلسه غیرعلنی شورای حکام آژانس نوشته قطعنامه مذکور از ایران می‌خواهد فوراً با تحقیقات آژانس اتمی در خصوص ذرات اورانیوم یافت‌شده در سه مکان اعلام‌نشده در ایران همکاری کند.

 

این دومین قطعنامه از این جنس در سال جاری میلادی بود. این در حالی است که «محمد اسلامی»، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پیش از این تصریح کرده بود که «تهران به سوالات مطرح‌شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخ دقیق داده اما آژانس مبنای گزارش‌هایش را اطلاعات دریافتی از دشمنان ایران قرار می‌دهد»؛ دشمنانی که به‌طور مشخص رژیم صهیونیستی یکی از آنهاست.

 

«محسن نذیری اصل»، نماینده ایران در آژانس در خصوص قطعنامه جدید تاکید کرد: «این قطعنامه از ایران می‌خواهد که با آژانس تعامل و همکاری داشته باشد. با توجه به تداوم همکاری‌های گسترده ایران با آژانس، دعوت از ایران برای همکاری با آژانس، آن هم با استفاده ابزاری از شورای حکام و اعمال فشار از طریق تصویب یک قطعنامه، غیرموجه و بی‌معنی است.»

 

ایران در واکنش به قطعنامه قبلی که در خردادماه صادر شده بود اعلام کرد که فعالیت تعدادی از دوربین‌های فراپادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران را متوقف کرده است. «ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از صدور قطعنامه جدید هشدار داد که اگر قطعنامه ضد ایرانی در آژانس تصویب شود، پاسخ ایران قاطع و موثر خواهد بود.

 

اما قطعنامه ضدایرانی آژانس را نمی‌توان به‌تنهایی و تنها در بافت مسایل فنی فی‌مابین تحلیل کرد. آژانس بالاخص در دوران مدیریت «رافائل گروسی» اثبات کرده که دیگر یک نهاد صرفا فنی نیست بلکه آشکارا گرایش‌های سیاسی دارد و همواره به‌سوی منافع و اهداف دشمنان ایران غش می‌کند.

 

نشانه‌ای واضح بر نکته فوق آن است که گروسی درست چند روز پیش از صدور قطعنامه پیشین آژانس علیه ایران سفری به فلسطین اشغالی داشت، این در حالی است که رژیم صهیونیستی عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نیست و سفر مزبور نمی‌توانست معنایی جز رایزنی سیاسی علیه ایران داشته باشد. اسرائیل تنها رژیم دارنده تسلیحات هسته‌ای در منطقه است که هیچ نهاد بین‌المللی بر فعالیت‌های هسته‌ای آن نظارتی ندارد.

 

اگر اقدام ضدایرانی آژانس در کنار حمایت گسترده متحدین گروسی از آشوب و تروریسم ضدایرانی این روزها، تحریم‌های پی‌درپی ضدایرانی و جنگ رسانه‌ای گسترده غرب علیه جمهوری اسلامی ایران تحلیل شود، چاره‌ای جز آن نمی‌ماند که اذعان شود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خواست کشورهای غربی خود را به‌عنوان شعبه‌ای از جنگ هیبریدی علیه تهران تعریف کرده است، جنگی که برای شکستن اراده ایران به‌راه افتاده است.

 

پس از به‌ بن‌بست رسیدن مذاکرات رفع تحریم‌ها در اثر بی‌عملی واشنگتن و عدم توانایی آمریکایی‌ها در تصمیم‌گیری، کشورهای غربی به‌صراحت می‌گویند که مذاکرات دیگر اولویت آنها نیست و آنها این روزها به حمایت از آشوب‌هایی که به تروریسم منجر شده اولویت می‌دهند.

 

حمایت غربی‌ها از تروریسم البته مسبوق به‌سابقه است. جهان هنوز فراموش نکرده که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا دست‌کم دو بار اذعان کرد که دولت دموکرات اسبق آمریکا برسازنده گروه تروریستی داعش بوده است.

 

نماینده آمریکا در شورای حکام آژانس ایران را تهدید کرده است که در صورتی که از قطعنامه صادر شده پیروی نکند، اقدامات بیشتری علیه این کشور در راه خواهد بود، تهدیدی که نشان می‌دهد آژانس آماده است تا در جنگ هیبریدی علیه ایران نقش جدی‌تری را به‌عهده بگیرد.

 

باید دید پاسخ ایران به این اقدام ضدایرانی شورای حکام آژانس چه خواهد بود؟ به‌نظر می‌رسد اگر آژانس در برابر این اقدام هزینه سنگین نپردازد، شیطنت‌های سیاسی آینده جدی‌تر خواهد بود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار